Vacatures in de molenwereld

Voor bv molenaars, vrijwillig moenaars, vrijwillig molenaars in opleiding, bestuursfuncties, et ceteraOp deze bladzijde kunt u uw vacature laten plaatsen, mits die betrekking heeft op een functie in de molenwereld.
Aanvragen kunnen per e-mail gericht worden aan de webmaster. Zie verder onderaan de bladzijde.
Hieronder treft u de inhoudsopgave van deze pagina aan. Ook hier is een klikje genoeg om in het onderwerp te komen. Onder elk onderwerp staat ons logo met 'Naar boven' dat u kunt aanklikken om hier terug te komen.


Vacature vrijwilligers molen “De Drie Waaien”
Vacature De Hoop te Rha
VacatureWilpermolen
Hebt u een molen zonder molenaar? Bent u molenaar zonder molen?

SVGM Naar boven

Vacature vrijwilligers molen “De Drie Waaien”

De Drie Waaien De molen “De Drie Waaien”(1869) is een stenen stellingmolen ten oosten van Druten bij het plaatsje Afferden (gld). De molen ligt prachtig in een vlak landschap tussen de weilanden en is van ver te zien.
De molen is elke zaterdag open voor bezoekers. Ook kunnen groepen op afspraak een excursie door de molen krijgen.

Dankzij een team van vrijwilligers kan de molen worden onderhouden, draaien, malen en open zijn voor bezoekers.

Momenteel is er slechts één gecertificeerde molenaar (Rob Duinkerken) actief op deze molen, samen met de molenaar in opleiding (Victor van Swam).

Voor de molen zoeken wij nieuwe vrijwilligers die:

Wat bieden wij?

Meer informatie en aanmelden
Enthousiast geworden? Neem dan contact op met vrijwillig molenaar Rob Duinkerken, tel. 0624152862 of stuur een e-mail.

SVGM Naar boven

Vacature De Hoop te Rha

De Hoop te Rha Harry Hofman is inmiddels twintig jaar met veel plezier molenaar op molen de Hoop te Rha. Door omstandigheden heeft hij steeds minder tijd om de molen te draaien.
Voor het lopende onderhoud is er veel hulp van de bewoners van Rha, elke zaterdag om 10 uur komt er een om te helpen met het kruien, met grasmaaien, met schoonmaakwerk, et cetera.
Het zou voor Harry heel fijn zijn om er een vrijwilliger bij te hebben om veel werk over te nemen.
Op dit moment is er niet veel aanloop maar de gemeente is met een groep bezig om het toeristisch met betere routebeschrijvingen e.d. aantrekkelijker te maken.
Het zou jammer zijn als de molen in Rha die zeer gezichtsbepalend is te weinig draait. Hopelijk is er een molenaar die zich geroepen voelt.
Aanmeldingen bij De Hoop in Rha of via de secretaris van de SVGM (zie pagina bestuur).

SVGM Naar boven

VacatureWilpermolen

Wilpermolen De stichting Behoud Wilpermolen is op zoek naar een molenaar om de huidige staf terzijde te staan. De bedoeling is om een deel van de draaidagen over te nemen van de huidige molenaar. De molen is te vinden op Molenallee 12 te Posterenk (ongeveer halverwege Deventer en Apeldoorn). Momenteel draait de molen zaterdags van tien tot vier maar in overleg zijn andere tijden ook mogelijk.
Op de site van de Wilpermolen is meer informatie te vinden waaronder contactgegevens.

SVGM Naar boven

Hebt u een molen zonder molenaar? Bent u molenaar zonder molen?

Om molens en molenaars bij elkaar te brengen kunt u zich aanmelden bij de secretaris.
Als u een molen heeft waarvoor u een (vrijwillig) molenaar zoekt meldt dan bij de secretaris de plaats en de naam van de molen en voor hoeveel en welke dagen en uren u een molenaar (of meer) zoekt. U kunt natuurlijk minima en maxima aangeven. Ook of u ййn molenaar zoekt of dat er ook gereageerd mag worden op een deel van de vacature.
Bent u molenaar maar weet u niet een, twee, drie een molen in uw omgeving om (af en toe) op te draaien geef dan uw gegevens door aan de secretaris met daarbij wat informatie over uw beschikbaarheid en over het gebied waarin de molen (eventueel ook wat voor soort molen) zou moeten worden gevonden.
Wij kunnen dan als bestuur proberen vraag en aanbod aan elkaar te koppelen. Het geeft geen garantie maar verbetert misschien wel uw kansen. We zullen in geen geval uw gegevens op de website plaatsen tenzij u daar speciaal om vraagt.

SVGM Naar boven

Molen De Kroon